MunteenheidLeveringPolenTaalGunfire PolenGunfire in het EngelsGunfire in FrankrijkGunfire en EspañaGunfire in NederlandGunfire in Czech

Onderhoud van airsoft gun's: hoe ze te verzorgen?

2024-06-27

Het onderhouden van een airsoft gun in goede staat voor een lange tijd is een zelden besproken onderwerp, of zelfs genegeerd. Triest verhaal. Daarom wil ik beschrijven hoe ik voor mijn replica's zorg wanneer ik ze voor langere tijd wegzet. Ik laat je zien hoe je ze "cyclisch" kunt onderhouden en wat je moet doen met een nieuwe replica om deze voor gebruik voor te bereiden.

Wat te doen voordat u begint met het onderhoud van een airsoft gun?

We ontvangen het gewenste airsoft gun, openen de doos en... wat nu? Er zijn verschillende stappen die moeten worden genomen om zo'n replica soepel te laten werken.

 • We controleren of de batterij is opgeladen. Vaak zijn NiMH-batterijen (vooral wanneer ze voor de eerste keer worden gebruikt) zo zwak opgeladen dat het schieten met de replica onmogelijk is. Ik raad aan om dit type batterij direct in één, bij voorkeur drie, laadcycli in uw oplader te plaatsen. Over de oplader gesproken...
 • We halen de oplader uit de set. We dragen hem naar de keuken. We openen de deur onder de gootsteen en gooien hem in de prullenbak. Zo'n oplader is praktisch waardeloos. Het kan niet als een waardevol onderdeel van de set worden beschouwd. Het zal ons niet in staat stellen om goed voor onze batterij te zorgen, waardoor deze snel beschadigd zal raken. Daarom raad ik aan om meteen een goede microprocessoroplader te kopen.
 • We reinigen de binnenloop. Tijdens het transport laten fabrikanten vaak een flinke hoeveelheid vet in de lopen achter om het messing te behouden tijdens de lange reizen over de zeeën en na inspecties. Hoe u dit doet, beschrijf ik in een andere paragraaf van deze tekst.

Onderhoud van een airsoft gun na het schieten

De vorige paragraaf moet worden gezien als een korte inleiding. Die drie eenvoudige stappen kunnen ervoor zorgen dat onze eerste airsoft gun efficiënt werkt. Een belangrijker en vaak over het hoofd gezien onderwerp is het onderhoud van de airsoft gun. Ik heb gemerkt dat veel mensen hun airsoft replica's behandelen als vuurwapens, die vaak moeten worden schoongemaakt, bij voorkeur na elk schot. Dit is een grote fout. Bovendien gebruiken mensen graag verschillende soorten smeermiddelen voor hun replica's - niemand weet waarom. Hieronder staat een lijst van activiteiten die (naar mijn mening) moeten worden uitgevoerd na een succesvolle (of niet) schietsessie.

SMEER GEEN AEG REPLICA!

We gebruiken geen WD40 op de doek en maken het niet schoon. Tenzij we een stalen constructie hebben, kan, als iemand erom geeft, een geschikt middel zoals Brunox of Balistol worden gebruikt om de airsoft gun te onderhouden. Maar extern! We smeren niet. We smeren niet. Ze zullen het prima doen zonder.

 

Wat doe ik om mijn replica's in goede staat te houden? Hier is mijn checklist:

 • Ik bewaar alle LiPo-batterijen in opslagmodus. Na het schieten kom ik thuis, sluit ik ze aan op mijn welverdiende Imax B6 en start deze modus. Ik plaats zo'n batterij terug op zijn plaats. Het kan in deze vorm lange tijd worden bewaard. LiPO-batterijen houden er niet van om vol te zijn!
 • Ik controleer of de optiek is uitgeschakeld. Collimators, spotting scopes met verlichting. Ik zorg ervoor dat ze zijn uitgeschakeld.
 • Ik bevestig de schroeven met schroefdraadlijm, het zogenaamde medium. Daarnaast schilder ik allerlei markeringen op de schroeven. Na het schieten controleer ik of alles op zijn plaats zit en niet hoeft te worden vastgedraaid.
 • Ik maak de loop schoon. En hier is het belangrijkste onderwerp. De loop in een AEG replica moet vrij vaak worden schoongemaakt. Allereerst heb ik gemerkt dat siliconenolie voor deze activiteiten wordt aanbevolen. Ik raad het sterk af. Waarom? Het kan op de HU-bucking komen, wat betekent dat de replica niet meer goed zal werken. Ethylalcohol werkt veel beter. Bovendien stel ik voor een doek te gebruiken die geen stof achterlaat, dus alle toiletpapieren en tissues vallen af.
 • We controleren of we de veer onder spanning hebben achtergelaten. In systemen zonder MOSFET, 2-3 schoten per semi.
 • We controleren of we geen bal in de kamer hebben achtergelaten. Ik heb het vaak gezien en het is op de lange termijn erg gevaarlijk. Ik heb ook een gat in de handelsvloer ;-).
airsoft replica loop
 • We reinigen de magazijnen, vooral hun inlaten. Magazijnen zijn de belangrijkste bron van vervuiling en de manier waarop vuil naar replica's komt. Hier raad ik een standaard "stoffer" aan voor het schoonmaken van elektronische apparatuur.
 • WE DRAAIEN DE HU NAAR NUL! Dankzij dit verlengen we de levensduur van onze rubberen ring en besparen we geld. Het is de moeite waard om 5 minuten en 30-50 ballen voor de schutter te besteden om deze lay-out in te stellen.
gearbox

Onderhoud van een airsoft replica na langdurig gebruik

Als je airsoft gun een heel seizoen heeft overleefd, dat wil zeggen een volledig jaar met alle seizoenen, moet deze worden geopend. Hiervoor raad ik aan de replica naar een professionele service te sturen die dit voor je zal doen. Natuurlijk is alles individueel en afhankelijk van de configuratie van de replica en het gebruik ervan. Een kijkje in de GB eens per jaar is echter een absoluut minimum.

Auteur: ZłowrogiKnur

Tonen meer inschrijvingen uit Juni 2024
pixel